Sorunlarımızı Bir Arkadaşımızla Paylaşmak Yerine Bir Uzmana Danışmak Arasındaki Fark Nedir ?
Her insan gibi; zaman zaman zor günler geçirebiliriz ve bu dönemlerde bütün ihtiyacımız iyi bir arkadaşın bizi dinlemesi, anlaması ve yanımızda olup destek vermesi olabilir. Fakat sorunlarımız daha ciddi bir problemden kaynaklandığında arkadaşımızın bizi yargısızca dinleyebilmesi imkansız hale gelebilir. En iyi arkadaşımız bile bu sorunlar karşısında bizi neşelendirmeye yada aynı sorunu tekrar tekrar konuşmamızdan rahatsızlık duymaya başlayabilir. İşin aslı bazen içinde bulunduğumuz ruh halinde kalmamız, ve konuyu yeterince anlayana kadar tekrar tekrar konuşmamız son derece çok önemlidir.
Bir Uzmanla görüşmeniz size; duygu ve düşüncelerinizden dolayı yargılanmadan güvenli bir ortam içinde problemlerinizi incelemenize imkan sağlar. Bir Pedagog, Psikolog veya Psikiyatrist; sizin veya çocuğunuzun bilinç altınızda yatan sorunlara inebilir ve yaşadığınız bu problemleri neden yaşadığınızı, nasıl değiştirebileceğinizi söyleyebilir ve aşmanız gereken süreçleri geçirmenize destek olur.
Oysa arkadaşlar sadece probleminizi unutmanızı ve geçici olarak kendinizi iyi hissetmenize yardım eder.
Uzmanlara danışmak, günlük hayatımızda karşımıza çıkan problemlerle başa çıkabilmeye ve tıkandığımız durumlarda çözüm üretmeye yardımcı olur. Sistematik ve yapılandırılmış profesyonel bir hizmet olan psikolojik-psikiyatrik danışmanlık bireye kendi kaynaklarını keşfettirebilme, sorunların kökenine inebilme, kendini tanıma ve geliştirme, gerginliklerini azaltabilme, baş etme mekanizmalarını güçlendirme v.b. konularda destek olur.
Psikolojik-Psikiyatrik-Pedagojik danışmanlık tüm bu unsurları yerine getirebilmek için çeşitli terapi ve değerlendirme yöntemlerini kullanır. Bu amaç doğrultusunda bireye fayda sağlayacak terapi yöntemi tespit edilir ve bu terapileri uygulamada yetkin pedagog-psikologlar-psikiyatristler soruna en kısa sürede ve en etkin biçimde çözüm üretir.