Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanının Avantajları

Mezun Öğrencilerimizin Üniversiteye Yönelik Avantajları

1-Kendi alanlarının dışında yapacakları tercihlerinde diğer ortaöğretim türleri mezunları ile aynı haklara sahiptirler, herhangi bir hak kayıpları bulunmamaktadır.

2-Kendi alanları üzerine yapacakları tercihlerinde ise aşağıda belirtilen avantajlara sahiptirler.

Üniversitelerin aşağıda görülen 2 yıllık ön lisans programlarını tercih ettiklerinde ek puan alırlar.

Ön Lisans Programı Adı

Puan Türü

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri

TYT

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler

TYT

Mezun Öğrencilerimizin İş Hayatına Yönelik Avantajları

1-Bütün mesleki ve teknik eğitim mezunlarına teknisyen unvanı verilmektedir.

2-Mezun öğrencilerimize Bilişim Teknolojileri Alanı üzerine “İş Yeri Açma Belgesi” verilmektedir.

3-KOSGEB ile yapılan protokol kapsamında kendi iş yerini açan mesleki eğitim mezunlarına KOSGEB tarafından 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi verilmektedir.

Mezun Öğrencilerimizin Yurt Dışı Yüksek Öğrenim ve İş İmkânlarına Yönelik Avantajları

1-İsteyen öğrencilere yurt dışında alanlarının devamı niteliğindeki programlarda öğrenim görebilmeleri ya da yurt dışında kendi alanları üzerine işlerde çalışabilmeleri için Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında, öğrenim süresince kazandıkları temel yeterlilikler hakkında bilgiler içeren Europass Sertifika / diploma ekiyle alınan ve başarılan modüller, mesleki eğitim gördüğü veya stajını yaptığı işletmenin adını gösterir belge verilmektedir.

Öğrencilerimizin Lise Öğrenimleri Süresince Sahip Oldukları Ek Avantajlar

1-Öğrencilerimiz güven içinde eğitimlerine devam edebilmeleri ve oluşacak herhangi bir olumsuz durumda mağdur edilmemeleri amacıyla 10, 11 ve 12. sınıfta iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanmaktadır.

2-Anadolu Teknik Programı öğrencilerine staj kapsamında yaz tatilinde yaptırılan eğitimleri süresince, Anadolu Meslek Programı öğrencilerine de 12. sınıfta İşletmelerde Beceri Eğitimi kapsamında aldıkları eğitim süresince asgari ücretin en az % 30’u tutarında ücret ödenmektedir. Örneğin, 2018 yılı asgari ücreti için öğrenciye ödenen en az ücret 435 TL olarak hesaplanmıştır.

Yayın: 29.10.2018 - Güncelleme: 29.10.2018 14:28 - Görüntülenme: 596